Tarihçe

Tarihçe

07.12.2012 3744

          TARİHÇEMİZ

       Okulumuz adını bulunduğu Fındıkzade semtinden alır. Okul binası 1971-1972 yılında MEB tarafından yaptırılmıştır. Fındıkzade İlkokulu  adıyla  açılan okul, inşaat tamamlanamadığı için 1971-1972 öğretim yılında İskenderpaşa İlkokulu’nda  eğitim-öğretime başlamıştır.15.01.1972 tarihinde  inşaatı tamamlanan okul binası zamanın valisi Vefa POYRAZ tarafından yapılan açılışla  eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuz gündüzlü ve karmadır.

        1973 yılında 2.Binanın üst katında hizmete açılan ve daha sonra ses ve sahne düzeni ile film makinesi eklenen Toplantı Salonunda okuma bayramları vb. etkinlikler,  sınıf-veli toplantıları, eğitsel kol toplantıları yapılmaktadır.

        1981 yılında oldukça küçük olan okul bahçesine hareketi engellemeyecek dizaynda Atatürk Büstü; 1991 yılında idari katta Atatürk Köşesi yapılmıştır.

        1989 yılında sınıflarda Kapalı Devre Televizyon Sistemi kurulmuştur. Sistem bir süre sonra faaliyette kalmış ancak zamanla geçerliliğini yitirdiğinden sınıflarda yeni teknolojik donanım oluşturulmuştur.

     1990 yılında zemin katta bulunan bir adet öğretmen tuvaleti sayısı ikiye çıkarılmıştır.

        20.08.1993 tarihinde ilköğretime dönüştürülen ve 2001/2002 Öğretim yılına kadar ikili eğitim yapan okulumuz  06.07.2002 tarihinde Normal eğitime geçmiştir.

        Okulumuz kalorifer sistemi kömür- fuel oil  ile çalışmakta iken arızaların oluşması, verimli ve çevreci olmaması  nedeniyle 1994 yılında Doğal Gaza dönüştürülmüştür.

         1995 yılında okul imkanları ile derslik sayısını arttırma amaçlı 4.kat  ilavesi yapılmış; çatı katı ise Fen laboratuarı, Sosyal Bilgiler harita odası, Kütüphane, öğretmen sigara odası, müdür yardımcısı odası ve öğretmen tuvaletleri olarak değerlendirilmiş,Tuvaletler için Merkezi Havalandırma sistemi faaliyete geçirilmiştir. Okul ön girişinde ve idare odalarında genişletme çalışmaları yapılmış; Sosyal Çalışma odası, Veli Bekleme Odası, Koruma Derneği-Aile Birliği Çalışma odası  oluşturulmuştur.

         1998 yılında idari yazışma ve öğrenci işlerinde kullanılmak üzere alınan 4 terminal, 1 ana bilgisayar, 1 yazıcı ve güç kaynağından oluşan  bilgisayar ağ sisteminin yetersiz kalması nedeniyle bu sistem 2004 yılında Pentium 4 olarak öğretmenler odası da eklenerek değiştirilmiş; internet bağlantısı kurulmuştur. Aynı yıl Windows 95 ağ ile bağlı üzerine Winscholl İnteraktif Eğitim ağı kurulu P II 233 ana bilgisayar ve 40 adet P 166 MMX terminal, 1 adet HP 690 C+ yazıcıdan oluşan Bilgisayar laboratuarı kurulmuştur.

        Daha önce 2. Binada  bulunan Okul Kütüphanesi 1998 yılında 1.Bina çatı katındaki yerine taşınıp 4 bini aşkın kitap ile hizmet vermekteydi.

         1999 yılında 1.Bina alt salonu, idari kat, merdiven aydınlıkları ve ihtiyaç duyulan kısımların yer karosu döşemesi  yapılmış; daha  önce çatı katında bulunan su deposu iptal edilerek alt salonda 20 ton hacminde yeni depo yapılmıştır.

         2000 yılında elektrik kesintilerinin eğitim öğretimi aksatmaması ve elektrik aksamlı cihazların zarar görmemesi  amacıyla Jeneratör Sistemi kurulmuştur.

        Kuruluşundan bu yana okulumuzdan 93 öğretmen emekli olmuştur. Emekli öğretmenlerimizin yer aldığı bir albüm düzenlenmiş , 30 yıl ve üzeri görev yaparak emekli olan 14 öğretmenimize  24.11.2001 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği bir törenle Hizmet Şeref Belgesi verilmiştir.

       Okulun fiziki durumunu kullanışlı hale getirmek amacıyla Ek Merdiven İnşaatı ve okul bahçesinin yan bina bahçelerinin istimlakı ile genişletilmesi için proje aşaması gerçekleştirilmiş  inşaat için izin beklenmektedir.Okul Koruma Derneği  ek inşaat projesi için gerekli birikimlerini yapmıştır. Yine Koruma Derneği okulun fiziki koşullarının iyileştirilmesi  amacıyla 2000 yılında okula bitişik olan Barım Apartmanından 3 daire almış olup diğer dairelerin alımı için girişimlerini sürdürmektedir.

        2003 yılı yaz döneminde okul ön cephe pencereleri plastik  doğrama olarak değiştirilmiş, öğrenci tuvaletleri yenilenmiştir. 

      2004 sömestr tatilinde idari odaların, öğretmenler odası ve Ana sınıfı dersliklerinin laminat döşemesi, Ana sınıfı oyun alanı olarak kullanılan birimlerin halı kaplaması ile idari ve öğretmenler odasının saten boyası yapıldı.Tüm dersliklere tek tip Bayrak, Atatürk Portresi, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe, pano, Atatürk Köşesi alındı. İdari odaların ve öğretmenler odasının mobilyaları yenilendi.Rehberlik odası düzenlendi. 2. Öğretmenler odası (sigara içen öğretmenler için) düzenlendi (19/05/2008 Tarihli genelgeyle iptal edilip Aile Birliği çalışmalarına ayrldı). Güvenlik amaçlı  olarak ön bahçe ve  bahçe  dahil, 1.Binanın tüm katlarına kamera sistemi yapıldı.Yetersiz olan öğretmen tuvaleti  idari katta    bay - bayan ayrı olarak yeniden düzenlendi.

         2004 yılı Mayıs Ayında tüm sınıf tahtaları Emko Emaye; sınıf kapıları da nizami dışarı açılır ahşap olarak değiştirildi.

         Yeni Fen laboratuarımız 2004 öğretim yılı Ağustos ayında tamamlanarak 2004-2005 Öğretim yılında faaliyete geçti. Laboratuar96 metrekare ve 60 öğrencilik olup, U sisteminden oluşmuştur. Laboratuarda 6 ünite olup, pek çok deney malzemesi ve deney seti yanında; ünite konuları-na göre hazırlanmış eğitim CD leri, dialar, levhalar, modeller ve internet bağlantısı bulunmaktadır. Projeksiyon cihazı, bilgisayar, 4+1 ses sistemi vardır. Ayrıca 2 adet binoküler ışık mikroskobu, mikroskop ile uyumlu flexible  kamera  vardır.  Bu kamera ile mikroskoptaki  görüntüler  tele- vizyon ve bilgisayara aktarılabildiği gibi duvara da yansıtılabilmektedir.

         2004-2005 Öğretim yılında akıllı sınıf projesi için teknolojik alt yapı    ( Cat 5 ve ağ bağlantıları)  oluşturuldu.

         2004-2005 öğretim yılı başında  katlara çıkılan merdivenlere Türk Büyükleri ve tarihimizi anlatan resimler asıldı.

         2004-2005 öğretim yılında bilgi işlem odasına alınan optik okuyucu ile branş dersleri ölçme değerlendirmesi; deneme sınavları ve ortak sınavlar değerlendirmeleri yapılmaktadır.

         2005/2006 öğretim yılı başında tüm katlara  eğitimle ilgili özlü sözler asıldı; duyuru ve sergi panoları yapıldı.

         2005-2006 öğretim yılı başında Yeni müfredat programı gereği olarak 1-5.sınıflara ürün dosya dolabı yapıldı. 2004-2005 öğretim yılında hazırlık çalışmaları hızla sürdürülen Akıllı Sınıf Projesi uygulamasına 2005-2006 öğretim yılında başlanıldı. Sınıflarda projeksiyon ve bilgisayar destekli öğretim yapılmakta ; öğrenciler görsel ve işitsel olarak desteklenmektedir. Öğrenciler,  kamera, ses kayıt cihazı , fotoğraf makinesi, bilgisayar kullanarak velinin de aktif katılımı ile oluşturdukları projeleri CD  gösterimi ile arkadaşlarına sunmaktadırlar.  6-8. sınıflarda da laboratuar sistemine geçiş yapılarak   3  adet Türkçe Sınıfı, 2 adet Matematik Sınıfı, 2 adet İngilizce Sınıfı, 2 adet Sosyal Bilimler Sınıfı ve işlik oluşturuldu. Sınıf mevcutlarının azaltmak amacı ile 10 olan 6-7-8. sınıf şube sayısı 12’ye çıkarıldı. Öğrenciler için 3 kata  anahtarlı öğrenci dolapları  yapıldı. 

         2005 Yaz döneminde  Ana sınıfı tuvaletleri yenilendi.    

         2005-2006 öğretim yılında kantin yeni yerinde hizmete açıldı. Kantin işletmecisinin katkıları ile Spor Salonu yeniden düzenlenerek öğlen yemeği saatinde yemekhaneye dönüştürüldü.

         2005-2006 öğretim yılından itibaren öğrenci giriş çıkışlarında

kart sistemine geçilmiştir. Bu sistemle sadece kartında bandrol bulunan  öğrenciler öğle yemeği saatinde okuldan çıkış yapabilmektedir. Bu işleyişin sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla güvenlik görevlisi alındı ve görevli için güvenlik kabini yapıldı.

        2004-2005 öğretim yılından  başlayarak çalışmaları sürdürülen okul web sitemiz  de okul ile ilgili duyurular, etkinlikler, okul eğitim öğretim kadrosu vb. yer almaktadır.MEB e-okul sistemi devreye girmeden önce sitemizden öğrenci devam devamsızlık,not vb. bilgilerde velilerimizin bilgisine  sunulmaktaydı. 

       Okulumuzun ileriye dönük planlanan iyileştirme projeleri  ise ikinci fen laboratuarının yapılması okul bahçesinin genişletilmesi, bahçenin bir kat yükseltilerek iki okul binası arasında anfi tiyatro inşaatı, kapalı spor salonu  vb. çalışmalardır.

        2006/2007 Öğretim yılında 2 BT sınıfımız faaliyete geçmiştir.

        2006/2007 Öğretim Yılında idari kattaki Atatürk büstü yeniden düzenlenmiştir. 

 Okulumuz 2006 Ekim ayında okulumuz İngilizce öğretmeni Kerim CEVAHİR’in koordinatörlüğü ile COMMENIUS Projesinde yer almıştır.

2006 Romanya, 2007 İspanya, 2008 Yunanistan ve Greenland  ortak ülkelerine gidilmiş; 2008 Nisan ayında proje ortakları ülkemizde misafir edilmiştir.2009 Mayıs ayında Almanya gezisi ile proje sona ermiştir.

        2009 Temmuz ayında güçlendirmeye alınan okulumuzun,güçlendirme çalışmaları 2009 Aralık sonu itibarıyle sona ermiştir.Güçlendirme çalışmaları sırasında ;

      Erkek ve kız öğrenciler için soyunma odaları,memur odası,Spor odası,rehberlik odası ,işlik(TKT Lab) yeniden oluşturulmuş ; kütüphane,BT Sınıfı, idare odası revize edilmiştir.  

        Okulumuzun ön sokağına bakan tarafını mobesse kamerası görmektedir.Yine okul içinde kameralarda yeniden yapılandırmaya gidilmiştir.Okul idari bilgisayarları yenilenmiştir.

Okulumuzun tam gün olmasından kaynaklı ,çalışan velilerin öğrencilerine y6önelik kantin çevresi yemekhane düzenine getirilmiş ve öğrencilerin yemek yemelerine olanak tanımıştır.  Ek binada (B Blok) Atatürk Köşesi oluşturulmuştur.

   2011 yılında Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim Gençlik Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarından kabul edilen " Good Food, Feel Well" adlı yeni bir comenius projesina başlanmıştır. Bu projede İspanya, İtalya, İngitere, Almanya, Fransız Polenezyası, Norveç ve Romaya bulunmaktadır. Proje 2013 yılında sona erecektir.        

         Çağdaş bir eğitim öğretim faaliyeti için çalışmalarımız devam etmekte olup, yeni projelerle öğrencilerimizi geleceğe hazırlamaktayız.